7 dagen per week, tussen 08.00 en 21.00 bereikbaar!

(010) 2 999 100

06-51343811

    

Brandwerend afdichten

Brandwerend en brandveilig afdichten is een zaak van details

Kleine details kunnen al uw grote investeringen in veiligheid tenietdoen; vooral bij het brandwerend en brandveilig afdichten van brand- en rookwerende wanden, plafonds, vloeren, deuren, glasconstructies en doorvoeringen.

Stel strenge eisen aan de brandveiligheid van uw gebouw

Brand werende doorvoeringen en afdichtingen spelen  een belangrijke rol in het beperken van brandschade of ongevallen, omdat ze de verspreiding van een brand in een gebouw kunnen helpen voorkomen of vertragen. In dergelijke scheidingen worden aan de kitvoegen zware eisen gesteld op het gebied van brandwerendheid. De afdichtings- en kit technologieën die door de kitspecialisten van kitbedrijf Cultieflex worden gebruikt voldoen ruimschoots aan deze eisen en kunnen veilig worden ingezet voor het brandwerend afdichten van gebouwen.

Brandwerende doorvoeringen en afdichtingen voorkomen grotere brandschade en ongevallen

Sinds de invoering van het nieuwe bouwbesluit is ook het aanbrengen en adviseren van brandwerende voorzieningen,  het brandwerend compartimenteren en brand- en rookwerend verzegelen (wbdbo) van wand- en vloerdoorvoeringen in zowel nieuwbouw als bestaande gebouwen een veelgevraagde specialisme van specialismen van kitbedrijf Cutlieflex.

De overheid schrijft vaak voor dat gebouwen gecompartimenteerd moeten worden. Daarbij wordt een gebouw opgedeeld in brandcompartimenten, (sub-brandcompartimenten) en rookcompartimenten die ieder een bepaalde tijd (30 of 60 minuten) een brand binnen het compartiment moeten houden.

 

Brandwerend afdichten is een vak apart

Tijdens de uitvoering van een bouw is het noodzakelijk om in wanden en vloeren sparingen te maken voor het doorvoeren van leidingen, kabels, kabelgoten en kanalen. Hierdoor wordt de brand- en rookscheiding teniet gedaan. Om wel aan deze eis te blijven voldoen dient de sparing brandwerend te worden gedicht. De brandwerendheid van de gedichte sparing dient gelijk te zijn aan de brandwerendheid van de wand zelf. Door de nauwe samenwerking met grondstofproducenten gebruiken de kitspecialisten/ kitters van kitbedrijf Cultieflex innovatieve hoogwaardige materialen die voldoen aan de actuele Europese normen NEN-EN 1366-3 en NEN-EN 1366-4.


Kitbedrijf Cultieflex  verzorgt volledig  brand- en rookwerende kitvoegen en voeringen.

Kitbedrijf Cultieflex heeft meerdere brandwerende systemen- en oplossingen om sparingen in zowel wand- als plafond-doorvoeringen brandwerend af te dichten. Alle door ons brandwerend afgedichte kitvoegen en doorvoeringen worden voor u op tekening aangegeven en genummerd. Deze methode geeft u de mogelijkheid uw jaarlijkse onderhoud en het beheren van de afdichtingen makkelijk en snel uit te voeren. Van ieder project wordt door ons een dossier bijgehouden, inclusief digitaal materiaal. Dus wanneer u deze weer nodig heeft voor uw jaarlijkse controle kunt u deze altijd bij ons opvragen.

Dank u wel, we speken elkaar snel!

Een vraag?

Schroom niet om te bellen,
mailen of vraag geheel
vrijblijvend een offerte aan.

We zijn er om u te helpen!