7 dagen per week, tussen 08.00 en 21.00 bereikbaar!

(010) 2 999 100

06-51343811

    

Afkitten of Afdichten

Het afkitten of afdichten lijkt zo eenvoudig; helaas worden er vandaag de dag nog steeds veel fouten mee gemaakt.

Hoe komt het toch dat het afkitten en afdichten van kitwerk zo vaak tot onnodige teleurstellingen, schade en hoge kosten leidt?

Dit komt omdat het afdichten van bouwelementen oftewel het kitten van kitvoegen en dilataties een zwaar onderschatte specialisme in de bouw is. De reden hiervan is dat de kit voor afdichtingen pas worden aangebracht nadat de meeste andere bouwwerkzaamheden al zijn afgerond, zoals betonstorten, metselwerk, tegelwerk en elektra. “Afdichten” wordt dan ten onrecht nogal eens verward met “afwerken”.

Kitvoegen zijn belangrijker dan u denkt.

Dat de fundering belangrijk is begrijpt iedereen. Daar valt of staat het bouwwerk, letterlijk. Maar een goede uitgevoerde, duurzame kitwerk is minstens zo belangrijk om een constructie in tact te houden. Daarom is een kritische benadering belangrijk bij de keuze van de werkmethode, de materialen en de aanpak. En dus ook: de keuze van het afdichtingsbedrijf of kitter.

Voorkom telleurstelling, schade en hoge kosten.

Het is belangrijk om een kitspecialist of kitter tijdig in te schakelen, zodra uw bouwplan gereed is. Daardoor kunnen de noodzakelijke afdichtingen in de planning worden meegenomen en komt u niet voor kostbare verassingen te staan. Doordat bijvoorbeeld een afdichting nog moet worden aangebracht op een plek die inmiddels niet meer goed bereikbaar is.


Let er ook op dat afdichtingswerk zeer nauw luistert. Een onnauwkeurige of ondeskundige uitvoering, of de toepassing van een verkeerde vulstof/ kit, laat zich niet makkelijk herstellen. Alleen al het verwijderen van foutief gevoegde verbindingen is een tijdrovende en kostbare zaak. En moet daarna het herstel nog beginnen.

Voorkom dus teleurstellingen, schade en kosten en neem tijdig contact op met een gespecialiseerde kit- en afdichtingsbedrijf dat zijn deskundigheid reeds in vele projecten heeft bewezen.


Kit- en afdichtingsbedrijf Cultieflex beheerst als geen andere deze specifieke vaardigheden en heeft de expertise en alle voorkomende materialen in huis om elke afdichtingsklus of bouwproject perfect in te schatten en op de juiste wijze doeltreffend uit te voeren. En een eindresultaat op te leveren waar u blij van wordt.

Om een vliegende start te maken vragen we u om onderstaande lijst in te vullen. Zodat u daarna gecontacteerd zult worden door de juiste kitspecialist. Het duurt slechts een paar minuten. Let op: alle velden zijn verplicht (tenzij gemarkeerd als optie)


Dank u wel, we speken elkaar snel!

Een vraag?

Schroom niet om te bellen,
mailen of vraag geheel
vrijblijvend een offerte aan.

We zijn er om u te helpen!